DE KUNSTWAARD

Barconcerten in ’t Schaapstuk

De Kunstwaard @ De Kanaalfeesten

De Kunstwaard brengt in mei de barconcerten speciaal voor de kanaalfeesten naar buiten.

Met de steun van Cera en de Nationale Loterij brengen we u drie GRATIS concerten van deze geweldige bands:

15u Dirk Stellamans (Blues uit Lievegem),

17u The Missy Sippy Nola crew (Party jazz)

19u Bamako Express (Malinees-Lievegemse balfolk fusion).

Feest mee met gebak, een hamburger en streekbieren van De believers.

De Kunstwaard is een initiatief van vzw NCP in samenwerking met het bestuur van ‘t Schaapstuk en met de steun van de Nationale Loterij #meerdanspelen en Cera #ceragram.

15u Dirk Stellamans

Dirk Stellamans en Jozef Dewever brengen een repertoire vol parels uit de schatkamer van de rootsmuziek. Twee stemmen, gitaar, dobro, banjo en harmonica nemen je mee op een ontdekkingstocht doorheen het landschap van de blues en wijde omstreken van de voorbije honderd jaar. Ballads en swingend gerief, van Willie Dixon en Robert Johnson tot de vroege Fleetwood Mac, van Tom Waits tot Ry Cooder, Paul McCartney tot Henri Salvador, Thelonious Monk tot Hank Williams.

Met daar bovenop eigen composities, “road tested” sinds een kleine halve eeuw.

Nostalgie voor fijnproevers; ol’ folks boogie, boogie we will!

17u The Missy Sippy Nola crew

De Missy Sippy New Orleans Crew komt uit het gelijknamige Gentse café de sfeervolle muziek van Louisiana brengen. Voor de gelegenheid brengen ze Hot Lips Yves Fernandez op trompet en Gitarist Bart Vervaeck mee. Denk good vibes and Laissez Les bons temps rouler.

Jonathan Ackaert: trombone

Nicomedes Boulanger: sax

Bernd Coene: drums

Matthijs Coine: Sousafoon

19u Bamako Express

Bamako Express is niet zomaar een band. Het is een fusie van werelden, een botsing van culturen en een explosie van muzikale genialiteit. Dit kwartet, bestaande uit twee getalenteerde Belgische muzikanten en twee super muzikanten uit Mali, heeft de handen in elkaar geslagen om iets buitengewoons te creëren: een fusie van folk en West-Afrikaanse magie!

Bamako Express beschikt over een unieke line-up met de zoete klanken van gitaar, de diepe resonantie van de bas, de meeslepende klanken van een viool en de betoverende melodieën van de balafon. Elk instrument speelt een cruciale rol bij het creëren van de unieke sound pallet van de band. Bezoek hun website waar je foto’s en video’s kan vinden. Via deze link kom je op het Youtube kanaal terecht.

Maak je klaar om te dansen, zwaaien en jezelf te verliezen in de betoverende geluiden van Bamako Express. Dit is een muzikale ervaring die je niet wil missen! Een ideale band voor gezellige en feestelijke evenementen!

Line up:

Florian De Schepper: gitaar

Anouk Sanczuk: viool

Joël Diarra: balafon & kalebas

Jonathan Dembélé: bas & zang


JUNI:

Zonen met vaders @ De Kunstwaard 14/06 om 20u30

In juni keren we terug naar ons vertrouwde zaaltje in ’t Schaapstuk met de band Zonen met Vaders.

Zonen met vaders

Zonen met vaders is een collectief van zeven. Het bouwt laag per laag aan eigenzinnige composities. Zachte en ontregelende gitaren, trompet, sax, samenzang, toetsen en drums versmelten live en op plaat tot spannende, Nederlandstalige ondergrondpop. Zonen met vaders blijft dromen van een wereld waarin iedereen gelukkig zou kunnen zijn.

Sinds 2016 is ZMV onderweg. Twee EP’s, ‘Open & dicht’ (2017) en ‘Liefde?’ (2021) zijn sprekend voor hun onderzoek en de ontdekkingstocht. Waar Open & dicht behoorlijk akoestisch en verstild klinkt, gaat Liefde? flirten met elektronica. Het album ‘Ogen voor een andere blik’ (2020) brengt alles samen. Een eclectisch album met tien uitdagende, verschillende gezichten.

In 2022 staat ZMV in de finale van een sterke editie van de Nekka-wedstrijd. Zonen met vaders wint de publieksprijs in De Monty te Antwerpen. Sinds 2023 bouwt ZMV live aan een nieuwe plaat. Met volle cafés en boekingen op Labadoux en de Gentse Feesten tot gevolg. De recente single ‘Iedereen is het beu’ (2024) geeft het startschot naar een duidelijke smoel. Nieuwe muziek vanaf eind 2024.

Wil je een ticket? Stuur een mailtje met je naam en hoeveel tickets je wenst naar studioncp@telenet.be en betaal de tickets op rekening BE19 8909 9423 8412 van vzw NCP. De tickets zullen klaar liggen aan de kassa!

Let op: De concerten starten telkens om 20u30 en de ingang is via de deur aan de kant van het KSA gebouw, waar de glasbollen staan!



Abonneer je hier onze mailinglijst als je geen enkel concertje wil missen!

Blijf op de hoogte van concerten bij De Kunstwaard
* verplichte info

Voorbije concerten:

Faux Noir @ De Kunstwaard 19/04/2024

Faux Noir is een Franstalige band met leden uit alle uithoeken van Vlaanderen. Met hun uiteenlopende muzikale achtergronden brengen ze een eerlijke en krachtige sound dat zich uit in waanzinnige songs. De groep staat garant voor een krachtige, ongefilterde show waarin genres als soul, rock en wereldmuziek naadloos met elkaar verweven zijn.

Hun debuut single, T’es Con, is een genadeloze ode aan het groeiproces dat in gang wordt gezet na het beëindigen van een ongezonde relatie. Momenteel zijn ze in het opnameproces voor hun debut EP.

Luister naar Faux Noir op vi.be

Volg Faux Noir op Facebook of Instagram

De Kunstwaard is een initiatief van vzw NCP in samenwerking met het bestuur van ’t Schaapstuk en met de steun van de Nationale Loterij #meerdanspelen en Cera #ceragram.

Havan @ De Kunstwaard 01/03/2024

De Brusselse multi-instrumentalist Hanne Vanhyfte-Dollery producete als tiener haar eerste cd om met de opbrengst een “gap-jaar” te financieren in Zuid-Afrika. Ruim vier jaar na haar middelbare studies keerde ze uit het buitenland terug en begon ze aan de opleiding Muziekproductie aan het Conservatorium in Gent, waar haar liedjes de aandacht trokken van Jan Hautekiet en Gert Bettens. Nu is ze, met haar project HAVAN, klaar voor een volgende stap in de muziekwereld waarin Hanne vanuit een eclectische visie een geluid vertolkt van deze tijd. Ze wil dat haar liedjes de mens weerspiegelen in al zijn aspecten: divers, complex en fragiel. Dat doet ze door uiteenlopende genres en soundscapes te combineren.

Luister op vi.be.

Lees de review op Luminous Dash.

De Kunstwaard is een initiatief van vzw NCP in samenwerking met het bestuur van ’t Schaapstuk en met de steun van de Nationale Loterij #meerdanspelen en Cera #ceragram.

Peter Arnout @ De Kunstwaard 19/01/2024

Peter Arnout is een singer-songwriter en beeldend kunstenaar gevestigd in Lievegem. Een grote man met een nog grotere ziel en passie voor zijn vak.

Het album NUMBER NINE is een artistieke samenwerking tussen twee muzikanten (Peter Arnout, Dirk Leus) en een fotograaf (Maria Little), Sisterfox Brotherhood, dat een akoestische reis brengt door landschappen van menselijke emoties. Vanaf de eerste luisterbeurt is het duidelijk dat dit een heel persoonlijk album is, ingetogen en kwetsbaar, uit de grond van het bestaan. En tegelijkertijd is het een universeel album omdat de diepe menselijke emoties voor ieder van ons herkenbaar zijn.

Het is de eenvoud van de akoestische bezetting, en de kracht van minder woorden dan nodig, die een bepaald register van gevoelens openen. Gevoelens die in onze commerciële samenleving (in deze wereld) niet mogen, maar stiekem voor eeuwig zijn vastgelegd…

De Kunstwaard is een initiatief van vzw NCP in samenwerking met het bestuur van ’t Schaapstuk en met de steun van de Nationale Loterij #meerdanspelen en Cera #ceragram.

Peter en de Vos @ De Kunstwaard 15/12/2023

“De muziek is aanstekelijk, jazzy, alsof het zich van het tijdsgewricht niet aan wil trekken, over de grenzen van de tijd wil reiken. Dat lukt al, maar het zijn toch vooral de teksten die opvallend zijn. Op het eerste gehoor klinkt het allemaal heel lieflijk, maar als je goed luistert dan hoor je toch wel iets anders, rauwe randjes om de woorden, zinnen die teleurstelling over het leven verraden en die het ook moeilijk maken om weer een nieuwe liefde te beginnen, om weer iemand te kunnen vertrouwen. Het is levensjazz.” – Frits Spits

Brons @ De Kunstwaard 24/11/2023

Brons is een band bestaande uit vijf muzikanten die elkaar leerden kennen aan het conservatorium te Gent. Uit deze ontmoeting ontstonden Nederlandstalige alternatieve pop-songs die tot leven komen door middel van dromerige synths, strakke baslijnen, funky drum grooves, transparante gitaren en emotionele maar krachtige vocals. Thema’s als aantrekking, liefde, gemis en heimwee worden door de band in een meeslepend, impactvol en vaak dansbaar jasje gestoken. Daarnaast schrikken ze niet weg voor riffs, solo’s of een grootse outro.

Evawicht @ De Kunstwaard 27/10/2023

Evawicht stelde met ‘Passant’ haar gelijknamige debuutalbum voor. Ze brengt een unieke mix van Nederlandstalige verhalende muziek, spoken word en sferisch gezongen melodieën, gebaseerd op ontmoetingen en reflectie. Evawicht is het soloproject van Eva Put, een jonge Limburgse artieste.

Eva, die onlangs werd bekroond als laureaat tijdens de Nekka Wedstrijd (2022), bracht in het najaar 2023 haar debuutalbum ‘Passant’ uit, die ze kwam voorstellen bij De Kunstwaard.

Puntjudith @ De Kunstwaard 15/09/2023

Puntjudith maakt expressieve, Nederlandstalige elektronische popmuziek. Met rauwe sounds, zware beats en pulserende bassen creëert ze een energieke liveperformance en zingt ze over zowel persoonlijke als existentiële thema’s. Ze mixt film, dans, mode en muziek en werkt samen met een groot team van jonge creatieven om een immersieve visuele wereld te bouwen rond haar alternatieve indie-pop tracks.

Ze beet de spits af in Zomergem voor De Kunstwaard en deed dat met verve. Wie kwam en haar zag werd door haar overwonnen. Ze heeft er een nieuwe schare Zomergemse fans bij! We kijken er naar uit om haar binnen afzienbare tijd opnieuw te kunnen uitnodigen voor een groter publiek… wie weet, misschien wel voor een zomers Kunstwaard-festival?


Steun ons en koop deze leuke t-shirt