DE KUNSTWAARD

De Kunstwaard: Barconcerten @ ‘t Schaapstuk


Wil je een ticket? Stuur een mailtje met je naam en hoeveel tickets je wenst naar studioncp@telenet.be en betaal de tickets op rekening BE19 8909 9423 8412 van vzw NCP. De tickets zullen klaar liggen aan de kassa!

Let op: De concerten starten telkens om 20u30 en de ingang is via de deur aan de kant van het KSA gebouw, waar de glasbollen staan!


Havan @ De Kunstwaard 01/03 om 20u30

De Brusselse multi-instrumentalist Hanne Vanhyfte-Dollery producete als tiener haar eerste cd om met de opbrengst een “gap-jaar” te financieren in Zuid-Afrika. Ruim vier jaar na haar middelbare studies keerde ze uit het buitenland terug en begon ze aan de opleiding Muziekproductie aan het Conservatorium in Gent, waar haar liedjes de aandacht trokken van Jan Hautekiet en Gert Bettens. Nu is ze, met haar project HAVAN, klaar voor een volgende stap in de muziekwereld waarin Hanne vanuit een eclectische visie een geluid vertolkt van deze tijd. Ze wil dat haar liedjes de mens weerspiegelen in al zijn aspecten: divers, complex en fragiel. Dat doet ze door uiteenlopende genres en soundscapes te combineren.

Luister op vi.be.

Lees de review op Luminous Dash.

De Kunstwaard is een initiatief van vzw NCP in samenwerking met het bestuur van ‘t Schaapstuk en met de steun van de Nationale Loterij en Cera Foundation.

Deuren: 20u
Start concert: 20u30  

Locatie: ‘t Schaapstuk,  ingang kant Hofbouwstraat 9930 Lievegem.


Abonneer je hier onze mailinglijst als je geen enkel concertje wil missen!

Blijf op de hoogte van concerten bij De Kunstwaard
* verplichte info

Voorbije concerten:

Puntjudith @ De Kunstwaard 15/09/2023

Puntjudith maakt expressieve, Nederlandstalige elektronische popmuziek. Met rauwe sounds, zware beats en pulserende bassen creëert ze een energieke liveperformance en zingt ze over zowel persoonlijke als existentiële thema’s. Ze mixt film, dans, mode en muziek en werkt samen met een groot team van jonge creatieven om een immersieve visuele wereld te bouwen rond haar alternatieve indie-pop tracks.

Ze beet de spits af in Zomergem voor De Kunstwaard en deed dat met verve. Wie kwam en haar zag werd door haar overwonnen. Ze heeft er een nieuwe schare Zomergemse fans bij! We kijken er naar uit om haar binnen afzienbare tijd opnieuw te kunnen uitnodigen voor een groter publiek… wie weet, misschien wel voor een zomers Kunstwaard-festival?

Evawicht @ De Kunstwaard 27/10/2023

Evawicht stelde met ‘Passant’ haar gelijknamige debuutalbum voor. Ze brengt een unieke mix van Nederlandstalige verhalende muziek, spoken word en sferisch gezongen melodieën, gebaseerd op ontmoetingen en reflectie. Evawicht is het soloproject van Eva Put, een jonge Limburgse artieste.

Eva, die onlangs werd bekroond als laureaat tijdens de Nekka Wedstrijd (2022), bracht in het najaar 2023 haar debuutalbum ‘Passant’ uit, die ze kwam voorstellen bij De Kunstwaard.

Brons @ De Kunstwaard 24/11/2023

Brons is een band bestaande uit vijf muzikanten die elkaar leerden kennen aan het conservatorium te Gent. Uit deze ontmoeting ontstonden Nederlandstalige alternatieve pop-songs die tot leven komen door middel van dromerige synths, strakke baslijnen, funky drum grooves, transparante gitaren en emotionele maar krachtige vocals. Thema’s als aantrekking, liefde, gemis en heimwee worden door de band in een meeslepend, impactvol en vaak dansbaar jasje gestoken. Daarnaast schrikken ze niet weg voor riffs, solo’s of een grootse outro.

Peter en de Vos @ De Kunstwaard 15/12/2023

“De muziek is aanstekelijk, jazzy, alsof het zich van het tijdsgewricht niet aan wil trekken, over de grenzen van de tijd wil reiken. Dat lukt al, maar het zijn toch vooral de teksten die opvallend zijn. Op het eerste gehoor klinkt het allemaal heel lieflijk, maar als je goed luistert dan hoor je toch wel iets anders, rauwe randjes om de woorden, zinnen die teleurstelling over het leven verraden en die het ook moeilijk maken om weer een nieuwe liefde te beginnen, om weer iemand te kunnen vertrouwen. Het is levensjazz.” – Frits Spits

Peter Arnout @ De Kunstwaard 19/01/2024

Peter Arnout is een singer-songwriter en beeldend kunstenaar gevestigd in Lievegem. Een grote man met een nog grotere ziel en passie voor zijn vak.

Het album NUMBER NINE is een artistieke samenwerking tussen twee muzikanten (Peter Arnout, Dirk Leus) en een fotograaf (Maria Little), Sisterfox Brotherhood, dat een akoestische reis brengt door landschappen van menselijke emoties. Vanaf de eerste luisterbeurt is het duidelijk dat dit een heel persoonlijk album is, ingetogen en kwetsbaar, uit de grond van het bestaan. En tegelijkertijd is het een universeel album omdat de diepe menselijke emoties voor ieder van ons herkenbaar zijn.

Het is de eenvoud van de akoestische bezetting, en de kracht van minder woorden dan nodig, die een bepaald register van gevoelens openen. Gevoelens die in onze commerciële samenleving (in deze wereld) niet mogen, maar stiekem voor eeuwig zijn vastgelegd…


Steun ons en koop deze leuke t-shirt