De Kunstwaard

Barconcerten @ ‘t Schaapstuk

Vzw NCP organiseert vanaf september 2023 maandelijks een concert in ‘t Schaapstuk te Zomergem. Het concert gaat telkens door op een vrijdag en start altijd om 20u30!


Doe jezelf of iemand anders een ticket cadeau of kijk en luister eerst eens wat jullie te wachten staat.

Wil je een ticket? Stuur een mailtje met je naam en hoeveel tickets je wenst naar studioncp@telenet.be en betaal de tickets op rekening BE19 8909 9423 8412 van vzw NCP.

Koop je liever met paypal of een ander online betalingssysteem, klik dan op de koopknop onder de tickets, dan krijg je alle betalingsmogelijkheden te zien. Voor ons is overschrijven het leukste, want daar gaan geen kosten aan betalingsproviders vanaf. Omdat de ticket inkomsten volledig naar de artiesten gaan is dat ook leuker voor hen!

Win je liever een ticket?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief onderaan deze pagina en maak kans op een duoticket. Voor elk optreden wordt er één duoticket verloot onder de inschrijvers.


Daarnaast hebben enkele Lievegemse handelaars een eigen winactie op poten gezet. Winkel je lokaal, dan maak je dus kans op een duoticket via één van de deelnemende handelszaken.

De volledige lijst van deelnemende Lievegemse handelaars waar je een duoticket twv 20 euro kunt winnen vind je hier. De actie is net begonnen dus check de lijst af en toe, ze dikt dagelijks aan! (Ben jij zelf een lokale handelaar die mee wil doen aan de actie, laat ons dan iets weten op studioncp@telenet.be !)

Let op: De concerten starten telkens om 20u30!


Evawicht@De Kunstwaard 27/10 om 20u30

Evawicht stelt met ‘Passant’ haar gelijknamige debuutalbum voor. Ze brengt een unieke mix van Nederlandstalige verhalende muziek, spoken word en sferisch gezongen melodieën, gebaseerd op ontmoetingen en reflectie.

3e laureaat Nekka-Wedstrijd 2022

Locatie: ‘t Schaapstuk,  Luitenant Dobbelaerestraat 14 C – 9930 Lievegem

Deuren: 20u
Start concert: 20u30 


Brons @ De Kunstwaard 24/11 om 20u30

Brons is een band bestaande uit vijf muzikanten die elkaar leerden kennen aan het conservatorium te Gent. Uit deze ontmoeting ontstonden Nederlandstalige alternatieve pop-songs die tot leven komen door middel van dromerige synths, strakke baslijnen, funky drum grooves, transparante gitaren en emotionele maar krachtige vocals. Thema’s als aantrekking, liefde, gemis en heimwee worden door de band in een meeslepend, impactvol en vaak dansbaar jasje gestoken. Daarnaast schrikken ze niet weg voor riffs, solo’s of een grootse outro.

Onder leiding van professionele gitarist en producer Tom Lodewijckx (Clouseau, Archie X) schreven ze hun repertoire bij elkaar en werden ze met zijn hulp in de juiste richting gestuurd. Op deze manier is de sound van Brons podiumklaar geworden.

Locatie: ‘t Schaapstuk,  Luitenant Dobbelaerestraat 14 C – 9930 Lievegem
Deuren: 20u
Start concert: 20u30 Peter en de Vos @ De Kunstwaard 15/12 om 20u30

“De muziek is aanstekelijk, jazzy, alsof het zich van het tijdsgewricht niet aan wil trekken, over de grenzen van de tijd wil reiken. Dat lukt al, maar het zijn toch vooral de teksten die opvallend zijn. Op het eerste gehoor klinkt het allemaal heel lieflijk, maar als je goed luistert dan hoor je toch wel iets anders, rauwe randjes om de woorden, zinnen die teleurstelling over het leven verraden en die het ook moeilijk maken om weer een nieuwe liefde te beginnen, om weer iemand te kunnen vertrouwen. Het is levensjazz.” – Frits Spits

Deuren: 20u
Start concert: 20u30  

Locatie: ‘t Schaapstuk,  Luitenant Dobbelaerestraat 14 C – 9930 LievegemSteun ons en koop deze leuke t-shirt


Abonneer je hier onze mailinglijst als je kans wil maken op een duoticket én geen enkel concertje wil missen!

Blijf op de hoogte van concerten bij De Kunstwaard
* verplichte info

Voorbij:

Puntjudith @ De Kunstwaard 15/09

Puntjudith maakt expressieve, Nederlandstalige elektronische popmuziek. Met rauwe sounds, zware beats en pulserende bassen creëert ze een energieke liveperformance en zingt ze over zowel persoonlijke als existentiële thema’s. Ze mixt film, dans, mode en muziek en werkt samen met een groot team van jonge creatieven om een immersieve visuele wereld te bouwen rond haar alternatieve indie-pop tracks.

Haar debuut EP Snelweg (2021) werd gedraaid op verschillende radiostations in België (Radio 1, StuBru) en Nederland (3voor12, Kink). Ze toerde als OOR talent 2021 met Popronde door Nederland en stond in het voorprogramma van artiesten als Weval en Aafke Romeijn. 

Ze beet de spits af in Zomergem voor De Kunstwaard en deed dat met verve. Wie kwam en haar zag werd door haar overwonnen. Ze heeft er een nieuwe schare Zomergemse fans bij! We kijken er naar uit om haar binnen afzienbare tijd opnieuw te kunnen uitnodigen voor een groter publiek… wie weet, misschien wel voor een zomers Kunstwaard-festival?


Foto credits: Nosh Neneh