Single release Peter en de Vos

Midlife Crisis

– Peter en de Vos

Over het lied

Op een avond hadden Peter en Fran (aka de Vos) het erover hoe het zou zijn om met een ex-partner naar een restaurant te gaan voor wat een lekker diner zou moeten zijn, maar tijdens het eten plots beseffen dat er echt niets meer over is van wat er ooit was… en ze kregen meteen het idee om over dit gevoel een liedje te schrijven.

Het resultaat waren 2 (twee!) totaal verschillende nummers: Alles gaat voorbij, een nummer dat in 2021 als titelsong op hun EP verscheen, en Midlife Crisis, een nummer dat het volledige bandgevoel nodig had en daarom niet op de EP leek te passen.

Het verhaal van Midlife Crisis is het verhaal van verlies, van falen in relaties, en de vragen die je jezelf begint te stellen als je onverwachts weer vrijgezel bent als je ergens in de veertig bent. De vraag of het ooit nog wel goed komt, of je eigenlijk wel geschikt ben voor de liefde, of de liefde voor jou.

Midlife Crisis is de tweede single van het volledige album waar ze momenteel aan werken, en net als in de eerste single Ben jij het is er een onmiskenbare invloed van Henny Vrienten, Raymond van het Groenewoud, en andere grote helden…

Over Peter en de Vos

Van bij de eerste ontmoeting tussen Peter Boone en Fran Devos ging het gesprek niet alleen over muziek maar ook over liefde. Ze hadden beiden één en ander meegemaakt in hun zoektocht naar ‘de ware’ die maar niet op hun pad leek te willen komen. Peter kreeg ooit een blik erwten en een stereoketen naar het hoofd gegooid, Fran werd een paar keer de keel dichtgeknepen…

Destructieve relaties, ze kenden er allebei wel wat van, maar toch bleven ze allebei niet alleen geloven in de liefde, ze bleven er ook naar op zoek. Sinds die eerste ontmoeting zoeken ze samen, en vonden ze ook liefde bij elkaar. Ze maken samen liedjes over alles wat ooit fout ging, over hoe ze zichzelf ooit wegcijferden voor de lieve vrede, maar ook over hoe – in een goeie relatie – alles leuker is met twee.

In 2021 kwam de EP Alles gaat voorbij uit, in kleine ‘corona’bezetting met piano, zang en tenorsaxofoon.

Momenteel werkt Peter en de Vos aan hun debuut album.

De EP Alles gaat voorbij werd in Nederland opgepikt door Frits Spits die hen uitnodigde in zijn programma De Taalstaat op NPO radio 1. Ook in het programma Volgspot van Hijlco Span op NPO radio 5 werden ze enkele keren geïnterviewd naar aanleiding van de release van singles en van de EP.

In 2021 en 2022 speelden Peter en de Vos vooral woonkamerconcerten, waarbij ze hun muziek verrijkten met theatertekst. De nabijheid van het publiek en de intieme sfeer tijdens dit soort concerten liet hen toe om deze teksten verder te verfijnen en uit te werken. Vanaf januari 2023 gaan ze aan de slag met Pascale Platel om op basis van al dit voorbereidende werk een heuse theatertour voor te bereiden die vanaf 2023 te zien zal zijn in Vlaamse culturele centra.


“De muziek is aanstekelijk, jazzy, alsof het zich van het tijdsgewricht niet aan wil trekken, over de grenzen van de tijd wil reiken. Dat lukt al, maar het zijn toch vooral de teksten die opvallend zijn. Op het eerste gehoor klinkt het allemaal heel lieflijk, maar als je goed luistert dan hoor je toch wel iets anders, rauwe randjes om de woorden, zinnen die teleurstelling over het leven verraden en die het ook moeilijk maken om weer een nieuwe liefde te beginnen, om weer iemand te kunnen vertrouwen. Het is levensjazz.”

Frits Spits, De Taalstaat NPO Radio 1

Lyrics

De dag dat ik je liet gaan deed alles pijn
Soms is het zo vermoeiend om opnieuw alleen te zijn
Het zoeken naar nog maar eens een nieuwe ware jacob
Eindigt via Tinder in een super saaie blowjob
Ik heb de pest aan oppervlakkigheid
Ik ontdek een andere vorm van penisnijd

Midlife crisis
't is nu of nooit 
Emotioneel berooid
Ik heb het nooit geleerd  
Me telkens weer opnieuw bezeerd
En wat ga ik er aan doen 
Ik zet de liefde op rantsoen

En elke keer opnieuw slecht landen, stranden,
Verbroken banden en een hoop pijn, de pijn van het zijn

Tot ik weer de liefde vind
Eerst mezelf in dat eeuwige kind
En daarna jou volledig verblind
De liefde als een antwoord
Waaiend in de wind

Midlife crisis
Ja 't is nu of nooit 
Ik heb mezelf met jeugd getooid
Zou ik het dan toch hebben geleerd 
Me niet voor helemaal niks bezeerd
Wat kan ik er aan doen   
Liefde zet ik nooit meer op rantsoen

Komt er ooit een einde aan
Dat hunkeren naar de volle maan
Is het wachten op Godot
De liefde is altijd postuum en dat vind ik maar zozo

Midlife crisis
Ja, nu of nooit   
En opnieuw gekooid
Nee ik heb echt niks geleerd
Doe nog steeds alles volledig verkeerd
Wat kan ik er aan doen    
Maar liefde hoort toch echt niet op rantsoen

Links

https://www.facebook.com/Peter.en.de.Vos/

https://distrokid.com/hyperfollow/peterendevos/midlife-crisis

https://peterendevos.band/

Contact: Mail@peterendevos.band

Call: 0474/35.21.14